Luchtwasser voor frisse lucht

Luchtwasser voor frisse lucht

‘Even naar buiten om een frisse neus te halen’. Wanneer in huis niet goed geventileerd kan worden, ademt u ongezonde lucht in. Maar er zijn meer oorzaken voor een ongezonde en muffe lucht.

Ongezonde lucht

Ongezonde lucht is lucht die vervuild is. Binnenshuis komt dit bijvoorbeeld door binnen te roken of schadelijke stoffen die door printers worden uitgestoten. Bij een vette frituurlucht of wanneer eten verbrand is, ademt u ongezonde lucht in. Ook als u dichtbij luchtvervuilende industrieën of vlakbij een snelweg woont, kan de lucht in huis ongezond zijn. Ventileren helpt niet, want dan krijgt u alleen maar meer verontreinigde lucht binnen.

Een ongezonde lucht kan ook ontstaan doordat zieke mensen ziektekiemen verspreiden. Als u deze ziektekiemen inademt, is de kans groot dat u ook ziek wordt. Door ventileren kan het binnen koud en tochtig worden. Dat is niet bevorderlijk voor uw gezondheid.

luchtwasserOplossing tegen ongezonde lucht in huis

Ventileren helpt niet tegen een ongezonde lucht. De schadelijke stoffen moeten verwijderd worden. Dit kunt u het beste doen met een luchtreiniger. Deze kunnen bacteriën, schimmels, ziektekiemen en stoffen tot 0,3 micrometer uit de lucht filteren. Dit zorgt voor een goede luchtzuivering. De lucht is veel schoner en dat is goed voor uw gezondheid.

Vieze geurtjes

Heeft u ook wel eens vieze geurtjes in huis? Bijvoorbeeld omdat u huisdieren in huis heeft, omdat er binnen gerookt wordt of omdat u vis gebakken heeft? Deze geuren verdwijnen niet door alleen maar te ventileren. Vooral niet als de stank van buiten komt, bijvoorbeeld door nabijgelegen landbouw of industrie. Vaak blijft zo’n lucht lang hangen en dat kan erg onaangenaam zijn. Een luchtverfrisser gebruiken of geurkaars aansteken maskeert de geur alleen, maar neutraliseert het niet. Resultaat: u kunt de onaangename geur toch nog ruiken.

werking luchtwasserOplossing tegen vieze geurtjes in huis

De beste oplossing is om vieze geuren te neutraliseren. Dat kunt u doen met een luchtreiniger. Ook kunt u een luchtwasser gebruiken. Dit is eigenlijk een luchtreiniger en luchtbevochtiger in 1. Soms kunt u daar een geurolie aan toevoegen, zodat uw kamer heerlijk ruikt. De Stylies Pegasus luchtreiniger en de Stylies Aquarius luchtwasser zijn geschikt voor geurolie.

Bekijk ook het actuele aanbod van luchtwassers.